Šefo Luko mėsainis
Virtuvės meistro sukurtas jautienos ir karamelizuotų svogūnų derinys
Ingredientai:
2 vnt. šaldytų „Biovela“ 100 proc. jautienos maltinių
1 pora „Mantinga“ bandelių mėsainiams
2 lapeliai sūrio „Cheddar“
2 vnt. vidutinio dydžio violetinių svogūnų
1 pomidoras
50 g cukraus
50 g Balzamiko acto
1 valg. šaukštas aliejaus
Salotų lapų
Kepsnių padažo
Gaminimas:
- Pusžiedžiais supjaustykite svogūnus, sudėkite į smarkiai įkaitintą keptuvę, apliekite aliejumi, pakepkite 3 minutes. Tada supilkite cukrų ir Balzamiko actą. Dar 15 min. patroškinkite viską silpname karštyje.
- „Biovela“ jautienos maltinį iškepkite mėgstamu būdu: ant grilio, keptuvėje, orkaitėje arba kontaktinėje krosnelėje. Gaminimo instrukcijas rasite čia.
- Ant iškeptų maltinių uždėkite po sūrio lapelį.
- Bandelę patepkite padažu ir nuosekliai dėkite ingredientus: salotų lapus, jautienos maltinius, pomidoro žiedus, karamelizuotus svogūnus ir užvožkite bandelės viršutine dalimi.